Current Affairs Quiz, 9th July 2024: Daily Current Affairs Quiz, Test Your Knowledge With These 10 Questions

Orhan Wadia
Orhan Wadia - Editor
3 Min Read


Today's current affairs news in Hindi: If you are also preparing for competitive exams like UPSC, SSC, UPPSC or civil examinations of other states, then you have come to the right place because for these exams it is very important to keep increasing your knowledge and keep testing yourself. For this, you should also be aware of current affairs. To help you in your preparation, we bring current affairs quiz every day on NBT Education. In this series, you can see 10 questions and their answers here.

10 Current Affairs Questions and Answers in Hindi:

1. After becoming the world champion, which all-rounder of the Indian cricket team said goodbye to the T-20 international format?

  • A) Akshar Patel
  • b) Shivam Dubey
  • C) Ravindra Jadeja

Answer – ravindra jadeja

2. A girder of an under-construction bridge on which river in Giridih district of Jharkhand collapsed due to heavy rains and a pillar also tilted?

  • a) Damodar river
  • B) Mayurakshi river
  • c) Arga River

Answer – Arga River

3. Prime Minister Narendra Modi released three books on the life journey of which Indian leader on the eve of his 75th birthday?

  • a) JP Nadda
  • b) Amit Shah
  • C) M. Venkaiah Naidu

Answer – M. Venkaiah Naidu

4. In which country is the Olympics going to be held, which Indian Prime Minister Narendra Modi has mentioned in the radio program 'Mann Ki Baat'?

  • a) Paris
  • b) Beijing
  • c) Seoul

Answer – Paris

5. Special category states get more financial help from the Centre. Do you know how much percentage of funds the Centre gives for central schemes in these states?

  • a) 75 percent
  • B) 80 percent
  • c) 90 percent

Answer – 90 percent

6. Which party's under-construction office was demolished in Andhra Pradesh?
Answer – a) YSRCP

7. Which former chairman of ISRO has been included in the committee formed to reform NTA?

  • a) K Sivan
  • b) K. Radhakrishnan
  • C) S. Somnath

Answer – b) K. Radhakrishnan

8. With which country has an agreement been signed to start bus service from India?

  • a) Sri Lanka
  • b) Myanmar
  • c) Bangladesh

Answer – c) Bangladesh

9. In which sport's World Cup Series-2024, the Indian women's team scored a hat-trick of gold medals?

  • a shooting
  • b) Archery
  • Wrestling

Answer – b) Archery

10. Which country's court has sentenced Britain's richest Hinduja family?

  • a) Switzerland
  • b) Russia
  • c) France

Answer – a) Switzerland


`; articlesDiv.innerHTML += articleHTML; }); } // Initialize and render feeds fetchAndRenderFeeds();

Leave a comment